5 affiches 1970 PTT .

 

KOOP JE DE EERSTE COMPUTER- BEWERKTE POSTZEGELS 1970 ZELDZAAM

 

Bij deze bijzondere affiches is een schrijven bijgesloten van de centrale directie pers- en publiciteitsdienst 5 affiches met een extra bijlage dat tweezijdig bedrukt is kunnen alleen als set worden aangeschaft. Incl. de PTT brief van mei 1970. Deze  affiches zijn met behulp van een man-machine-systeem tot stand gekomen.
 

 

Bij deze citeer ik de tekst van de PTT brief van mei 1970: “hierbij ontvangt u ingevolge uw bestelling vijf wanddecoraties, ontleend aan de met behulp van een computer vervaardigde structuren op de zomerzegels  170.

“de zegels werden ontworpen door de Haagse grafische ontwerper r.de oxenaar in samenwerking met de groep numerieke besturing van de afdeling bedrijfskunde i.o. van de technische hogeschool te Eindhoven. bij deze samenwerking had ook de drukker van de postzegels, de firma joh. enschedé en zonen te haarlem een groot aandeel. De wanddecoraties werden in offset gedrukt door steendrukkerij de jong en co te hilversum.”

 

Het zal u zijn opgevallen dat boven staande tekst geen hoofdletter heeft, dat klopt want in de jaren zeventig was het modern om de hoofdletters weg te laten. De verschillende lijnstructuren werden voor de postzegels als volgt omschreven.

 

Gezien de leeftijd van meer dan 40 jaar, verkeren deze affiches in een goede staat. Bij de tweezijdig bedrukte bijlage zitten op alle hoeken een speldenprikgaatjes. Deze bijlage is ook in zessen gevouwen geweest. De afmetingen zijn: 54 X 54 

 

 

KOOPJE DE EERSTE COMPUTERT BEWERKTE POSTZEGELS

Bieden vanaf € 240,-   per 5 stuks IN ÉÉN KOOP. Kunnen alleen op afspraak gehaald worden in het moderne antiquariaat studiHD  Arnhem.

Plaats lade 5-1.