affiche TD afm. 90 X 64 cm Prouve 1981 ontwerp Daphne Duijvelshoff Bieden vanaf € 99,-. Plaats lade 3-2

Affiche Iean Prouvé Construteur.

Ontwerp TD  afm. 90 X 64 cm 1981.

Ontwerp  Daphne Duijvelshoff.

 

Bieden vanaf € 99,- Code TD 1105DW16 meer mag minder niet +€10,- verzendkosten in kartonnen koker binnen Nederland, voor het buitenland + toeslag. Ophalen op afspraak is natuurlijk veel beter. Het affiche heeft lange tijd vlak en donker bewaard gelegen.

 

Het affiche verkeert gezien de 35 jaar in een goede staat, behoudens enkele stootplekjes en 4 speldenprikgaatjes op hoeken.

 Wie is Total Design.

 

De Associatie voor Total Design (TD) NV werd in 1963 opgericht door de ontwerpers Wim Crouwel, Friso Kramer, en Benno Wissing, met zakelijke en economische inbreng van de broers Paul en Dick Schwarz. Een andere man van het eerste uur was Ben Bos. Uit de naam van dit ontwerpbureau spreekt de ambitie die de oprichters voor ogen stond: alle vormen van ontwerpen onder één dak.

Total Design verzorgde jarenlang affiches voor musea zoals het Stedelijk Museum, en Boijmans van Beuningen. Daarnaast hield Total Design zich bezig met de bewegwijzering van instellingen zoals ziekenhuizen en de luchthaven Schiphol.. Ook was Total Design verantwoordelijk voor het Nederlandse paviljoen op de wereldtentoonstelling in 1970 te Osaka..

Veranderingen in het bedrijf

In de jaren zeventig traden er belangrijke veranderingen op binnen Total Design. Het bedrijf had vooral grafische opdrachten en ontwierp veel huisstijlen. Ook veranderde de samenstelling van medewerkers. Enkele belangrijke ontwerpers uit de beginperiode verlieten het bureau. Friso Kramer was al in 1967 weggegaan; in 1972 volgden Benno Wissing, Anne Stienstra, Hartmut Kowalke en de broers Schwarz. Wim Crouwel, Ben Bos en Hans Wierda kregen de leiding. De ondoorzichtige bureaustructuur werd vervangen door semi-onafhankelijke ontwerpteams. Een nieuwe generatie intern opgeleide ontwerpers kregen hierdoor een kans.

 

Bron: Wikipedia .Het door studio HD getoonde affiche is inmiddels musiaal geworden.

Plaats lade 3-2.