AFFICHE/PRENT: deze prent is het idee van Suzan Pitt Kranig (1943) tot stand gekomen in 1974 in samenwerking met steendrukkerij de Jong en Co. Plaats lade 1-1

AFFICHE/PRENT: deze prent is het idee van Suzan Pitt Kranig (1943) tot stand gekomen in 1974. DEZE BIJZONDERE PRENT in samenwerking met de steen-drukkerij de Jong en Co tot stand gekomen.

 

Zij heeft de schildertechnieken geleerd op de Cranbrook Academy of Art in Detroit, Michigan. Vanaf 1969 heeft zij tekenfilms gemaakt waaronder “Crocus”, “Cels en Jefferson Circus Songs “Deze films weden voornamelijk gemaakt met het gebruik van gesneden tekeningen die beeld voor beeld gefotografeerd werden. Haar werk voor deze films werd in een tentoonstelling in Amsterdam in april 1974 getoond.

 

 

Deze prent is door haar speciaal getekend voor steendrukkerij de Jong & Co en is geïnspireerd op beelden uit een tekenfilm die in voorbereiding is en de titel Ásparagus” draagt. De prent is gemaakt van 10 afzonderlijke met de hand getekende platen, zonder gebruikmaking van het fotografisch procedé. Oplage circa 3000.

 

 

Afmeting: 42 X 59.4 cm. Prima staat voor ruim 40 jaar. Ontwerpjaar 1974. Bieden vanaf € 79,- + verzendkosten ad € 9,- binnen Nederland. Beter is om deze speciale uitgave op afspraak te komen halen. Dit in verband met de zware papier soort die eigenlijk vlak vervoerd moet worden. Plaats 1-1