Grafisch Geluk steendrukkerij de Jong & Co 2012

Grafisch Geluk steendrukkerij de Jong & Co 2012

Grafisch Geluk is een rijk geïllustreerde publicatie waarin schrijver en journalist Bas van Lier. Deze catalogus beschrijft het verleden van de steendrukkerij de Jong & Co.

De catalogus is vormgegeven door Trapped in Suburbia en uitgegeven door Lecturis publishing. International Design Award.

 

De publicatie Grafisch Geluk won in mei 2012 zilver bij de International Design Awards in de categorie Graphic Design – Books. Ook de bijbehorende tentoonstelling Grafisch Geluk viel in de prijzen. deze won zilver in de categorie Graphic Design – Signs, Exhibits and POP Displays.

Steendrukkerij de Jong & Co is operationeel actief geweest 1911 – 1994. Bas van Lier deed in opdracht van Premsela het onderzoek naar steendrukkerij de Jong & Co, van 1911 tot 1994 gevestigd in Hilversum.

Bij deze kwaliteitsdrukker werkte de voorhoede van de Nederlandse ontwerpwereld. In de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw vormde het bedrijf een knooppunt voor de culturele voorhoede. Ontwerpers kregen hier alle ruimte om te experimenteren met druktechnieken. Met de toonaangevende Kantinetentoonstellingen en de uitgave van de beroemde Kwadraat-Bladen begaf de drukkerij zich op het snijpunt van grafische vormgeving, beeldende kunst, literatuur, architec-tuur en muziek.

Deze rijk geïllustreerde uitgave van Bas van Lier beschrijft de geschiedenis van deze kwaliteits-drukkerij die door veel ontwerpers als de beste van Nederland werd beschouwd. Deze catalogus is vormgegeven door Trapped in Suburbia en uitgegeven door Lecturis Publishing.

Verkeerd in een prima staat

Code 3103DW16 BIEDEN VANAF€ 49,-+ VERZEND-KOSTEN en goed verpakt + € 9,- binnen Nederland. Kan op afspraak ook gehaald worden in studio HD Arnhem.