Afbeelding blz. 17 stoel naar ontwerp van Mart Stam (nog in orginele staat van 1933 IN het bezit van studio HD Arnhem) Deze prijslijst heeft 75 b…

Thonet prijslijst 1989.


Deze Thonet prijslijst uit 1989 bevat 75 bladzijden. Geheel in zwart wit uitgevoerd. Diverse Bauhaus modellen, een aantal klassiekers van gebogen beukenhout met afbebeeldingen, afmetingen en toenmalige prijzen. Geheel Duitstalig, ofschoon de prijzen in Guldens zijn weerge-geven.

Ook staat de stoel S43 vermeld. De bekende stoel zonder achterpoten. Naar ontwerp van de Nederlander mart Stam.  Blijf kijken deze stoel uit 1933 is nog in het bezit van studiHD Arnhem.


Enkele namen bekende ontwerpers zijn; Marcel Breuer, Mies van de Rohe, Mart Stam. Ook minder bekende ontwerper zoals: Gerd Lange ontwerper Flex stoel, Otto Wagner met zijn bekend stoel voor de Postsparkasse in Wenen,Ulrich Böhme en Wulf Scheider met de serie zitmeubelen bekend onder nr.6000. Ook een aantal ontwerpen van de gebrüder Thonet zoals nr. 207 (de lange Jan), 209 bekend omdat le Corbusier deze stoel vaak heeft toegepast.

Deze prijslijst van inmiddels 25 jaar oud is voor de verzamelaars van Thonet en voor de handelaren een mooie aanvulling op uw collectie documentatie.

Code 3010 DW14FB. Bieden vanaf € 9,90 meer mag minder niet + verzendkosten aangetekend.