Beeldhouwer Marius Verbeek (1921-2003) 12 Genummerde zeefdrukken met als thema Poort van de Zon.NU TIJDELIJK ZOMERPRIJS BIEDEN VANAF € 299,-

ZEEFDRUKKEN van de Gelderse Beeldhouwer Marius Verbeek (1921-2003)
ZOMERPRIJS Te koop 12 Genummerde zeefdrukken met als thema Poort van de Zon.

Deze map verkeert in een uitstekende staat en is genummerd als 39/200 uit zijn bibliofiele editie 4 – 11 1980

Bieden vanaf € 390,-

 

 NU TIJDELIJK ZOMERPRIJS BIEDEN VANAF € 299,

 

Inmiddels circa 25 jaar geleden heb ik een beeldentuin ontworpen bij het psychiatrisch ziekenhuis in Wolfheze. In die tijd maakte ik persoonlijk kennis met Marius Verbeek. Veel hebben wij gesproken en gedronken tot in de kleine uurtjes. Een jaar lang hebben er beelden in het park gestaan om de toegankelijkheid te bevorderen. Marius en zijn collega’s zoals de Swaaf, Teeseling, Klabbers, van Pinxteren, Goedhart, Sterman en anderen. Toen is mijn interesse voor Marius en zijn beelden een feit geworden. Als ik naar Nijmegen ga, zie ik het beeld van Jan van Hoof de redder van de Waalburg staan. Een beeld dat ieder jaar centraal staat bij de herdenking van de oorlog 1940-1945.

 

De Poort van de Zon is een beeldengroep in Arnhem. Daar waar ruimte bijna onbegrensd was, waar licht en donker elkaar afwisselen. Marius is niet meer…. Zijn beelden overleven alle tijden daarvan ben ik overtuigd. Marius was een karaktervolle man met duidelijke denkbeelden en verzette zich tegen geweld en onderdrukking. De portretfoto is gemaakt door Petra Appelhof.

Voor een vergroting van deze afbeeldingen is dubbel

klik voldoende.

 
Meer foto’s op aanvraag mogelijk, kunnen alleen verzonden worden naar uw persoonlijke e-mail.
plaats naast Wendingenkast