Grafisch Geluk is een rijk geillustreerde publicatie waarin schrijver en journalist Bas van Lier de rijke geschiedenis beschrijft van steendrukkerij de Jong & Co beschrijft.

Grafisch Geluk.

Grafisch Geluk is een rijk geïllustreerde publicatie waarin schrijver en journalist Bas van Lier de rijke geschiedenis beschrijft van steendrukkerij de Jong & Co, die door veel ontwerpers als de beste van Nederland werd beschouwd. Het boek is vormgegeven door Trapped in Suburbia en uitgegeven door Lecturis publishing.

 

Steendrukkerij de Jong & Co Op 20 oktober 2011 presenteerde Premsela de publicatie Grafisch geluk. Steendrukkerij de Jong & Co, 1911 – 1994, vrijplaats voor ontwerpers in Museum Hilversum. Dit gebeurde bij de opening van de gelijknamige tentoonstelling. Bas van Lier deed in opdracht van Premsela het onderzoek naar steendrukkerij de Jong & Co, van 1911 tot 1994 gevestigd in Hilversum.

Bij deze kwaliteitsdrukker werkte de voorhoede van de Nederlandse ontwerpwereld. In de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw vormde het bedrijf een knooppunt voor de culturele voorhoede. Ontwerpers kregen hier alle ruimte om te experimenteren met druktechnieken. Met de toonaangevende Kantinetentoonstellingen en de uitgave van de beroemde Kwadraat-Bladen begaf de drukkerij zich op het snijpunt van grafische vormgeving, beeldende kunst, literatuur, architectuur en muziek.

Foto: Trapped in Suburbia

Auteur: Bas van Lier Ontwerp: Trapped in Suburbia Taal: Nederlands en telt 80 Pagina’s Afmeting: 24 X 34 cm.

Verkeerd in een prima staat

Code 3403DW16 BIEDEN VANAF € 39,- + VERZEND-KOSTEN en goed verpakt + € 9,- binnen Nederland. Kan ook op afsprasak ook gehaald worden in studio HD Arnhem.