HET HUIS OUD & NIEUW 1910 8-5 BIEDEN VANAF € 49 + verzendkosten aangetekend

HET HUIS OUD & NIEUW JAARGANG 8 AFLEVERING 5 MEI 1910. Inmiddels 105 jaar oud een prachtig tijdsdocument voor diegene onder u, die oude advertenties verzamelen.

 

Natuurlijk is de stadswandeling door Deventer anno 1910, en de geschiedenis van kasteel Warmond in combinatie met  de realisatie van het landhuis en tuinaanleg in Baarn weergegeven in foto’s van een geboetseerd model en schetsen van ruim 100 jaar geleden ook de moeite waard om te lezen.

 

MAANDELIJKSCHE PRENTBOEK GEWYD AAN HUIS INRICHTING BOUW EN SIERKUNST. UITGAVE VAN ED: CUYPERS ARC J: LUYKENSTRAAT:2 AMST.

 

Heel beknopt, wie was Ed Cuypers voluit was het: Eduard Gerard Hendrik Hubert Cuypers. (Roermond, april 1859 Den Haag, juni 1927) was een Nederlandse architect.

 

 Door Cuypers en zijn medewerkers Michel de klerk, Piet Kramer en Joan van der Mey werden vele kunstnijverheidsproducten, zoals meubels, lampen en glasserviezen ontworpen. Cuypers’ belangstelling voor interieurkunst leidde in 1905 tot de uitgave van het tijdschrift Het huis, oud & nieuw: maandelijksch prentenboek gewijd aan huis-inrichting, bouw en sierkunst, dat tot 1927 verscheen. Cuypers was tevens oprichter van het tijdschrift Nederlandsch-Indië Oud & Nieuw.     Bron Wikipedia.

 

Kijk op Wikipedia voor meer foto’s  en informatie. BIEDEN VANAF € 49= + verzendkosten aangetekend á € 10= binnen Nederland voor het buitenland berekend studio HD Arnhem een toeslag.

Kijk voor diverse foto’s bij de volgende foto! Met andere woorden de achteromslag van dit tijdsdocument.