Gereserveerd WENDINGEN 1918 NR. 7 OMSLAGONTWERP E.J KUIPERS BIEDEN VANAF € 125,-

Gereserveerd Beschrijving: Wendingen 1918 nr.7 Ontwerpen bruggen o.a de graaf en P. Kramer. 

Oplage: circa 700.

Omslagontwerp E.J Kuipers. Red. Secr. H.th. Wijjdeveld. Redactie voorzitter. Redactieleden zijn: H.A, Anrooy, C.J. Blaauw, P.H. Endt, P.L. Kramer, E.J kuipers, J.L.M. Lauweriks, R.N. Roland Holst en M.J. Granpré Moliére.

Uitgevers-mschij de hooge brug amsterdam. Drukkerij: Volharding Amsterdam.

Veertien bedrukte bladzijden met tekst en foto’s en 6 advertentie bladzijden met in het totaal 22 adverteerders (ook op de binnenkanten van de voor- en achteromslag). Bieden vanaf € 125,- + verzendkosten ad euro;€ 12,50 binnen Nederland. ‘

Een leerzaam artikel waar voor het eerst de naam Amsterdamse School kritisch onder de loep bekeken is door P.H. Endt. De heer Endt is aanzienlijk minder lyrisch als de huidige mens die nogal bevangen is door deze decoratieve stijlrichting. Endt is in de veronderstelling dat het werk van Michel de Klerk als overdreven beschouwd mag worden. Ook van der Mey en Kramer krijgen er flink van langs.

Meubelkunst door Herman T.E. Visser.

Kunstbloemen door H.A. Van Anrooy.

Veranderingen oor P. Kramer. Tentoonstelling van leerlingen van de kunstnijverheidsschool door H.Th. Wijdeveld, ontwerpen van bruggen van het uitbreidingsplan Amsterdam-Zuid. Door ingenieur w.a. De graaf en arch. P.L Kramer. Lyceumbrug, betonbrug, balkbrug en brug 404 over de Noordelijke verbindingsgracht.

Afbeelding 8 geeft u een kleine indruk van de collectie wendingen blijf kijken er volgen er meer op afspraak bent u vrijblijvend welkom in studio HD Arnhem. Telefoon 026-3219784 tussen 13.00 & 20.30 uur..