Wendingen

Inmiddels is studio HD Arnhem 11 jaar actief als gespecialiseerd modern antiquariaat. Een van de hoogte punten is het maandblad WENDINGEN. Kom vrijblijvend kijken, maar wel op afspraak via dwdesign@bart.nl op per telefoon op 026-3219784. Tot ziens, groet Dirk de Wit.

Modern Antiquariaat: studiHD     Dirk de Wit Design en o.a. het  Maandblad Wendingen & H.Th Wijdeveld  + Design- bemiddeling.  

         HET KLEINSTE GESPECIALISEERDE ANTIQUARIAAT  

         MET  DESIGN  UIT   DE   20e  EEUW

      WENDINGEN ONDER REDACTIE VAN H.Th WIJDEVELD

Kijk via het hoofdmenu bij het maandblad WENDINGEN te koop.

Via Google is studio HD Arnhem al voldoende, om op de website

te kijken, veel kijk en leesplezier.

Ga naar verkoop Wendingen

    

Geachte belangstellende,

Eindelijk is het nummer van WENDINGEN 1921 NR.11 op de website van studio HD Arnhem geplaatst. Gewijd aan het werk van de Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright. Dit nummer is inmiddels wereldberoemd geworden  doordat de omslag is ontworpen is naar een tekening van EL Lissizky. Het is inmiddels 99 jaar geleden dat dit nummer werd samengesteld. Het  voorwoord is geschreven door Dr. H.P. Berlage.  Buiten de Nederlandse uitgave verschenen een aantal WENDINGEN in een kleine oplage in het Duits,Frans en Engels. De Nederlandse uitgave verscheen in een oplage van circa 1400 stuks. 

Het blad ziet er gezien zijn bijna 100 jarige bestaan  goed uit. Kleine omschrijving is op zijn plaats. De omslag is prima eveneens de raffia binding.Natuurlijk is de omslag iets verkleurd .Het binnenwerk is ook wat verschoten maar de foto’s van het werk van de Amerikaanse architect zijn goed.

Enkele voorbeelden van collega’s variëren tussen de €1500 en  € 2500,- Er is ook nog iemand op internet te vinden die € 5000,- vraagt.

Voor de prijsvorming kijk dan bij Aanbod WENDINGEN NR 1921-11.

 

 

                    Zomaar een paar voorbeelden uit de collectie Wendingen.

       

    VERKOCHT        

Helaas voor u, u kunt niet meer u bieden op deze nummers van The Lifwork of Frank LIOYD  WRIGHT ze zijn van eigenaar gewisseld.

                       

                    Bieden vanaf € 179,-

WENDINGEN 1930 10 COPIER Bieden vanaf € 190,- meer mag minder niet

 KLIK EN KIJK       VERKOCHT

 

Maandblad WENDINGEN 1918 NR. 11-12 bieden vanaf € 175,- Liefst ophalen anders + € 12,50 binnen Nederland

ONDANKS DE GOEDE VERKOOP, BLIJF KIJKEN ONDER HET HOOFDMENU WENDINGEN veranderd regelmatig.

Voor het totale overzicht van het Maandblad WENDINGEN kijk via

het hoofdmenu bij: het maandblad WENDINGEN . KIJK MEER!

Veranderd elke maand ivm aanvullingen.                          

WENDINGEN 1930 2   Van Nelle’s Fabrieken

De voormalige Van Nellenfabriek aan de Delfshavense Schie in Rotterdam geldt als een van de voornaamste industriële monumenten in Nederland en behoort sinds juni 2014 tot het UNESCO werelderfgoed.


Wendingen nummer 2 van de elfde serie 1930 en is gewijd aan de architectuur van kantoor en fabrieken van de firma de erven wed. J. van Nelle te Rotterdam.

De architecten waren destijds J.A Brinkman en L.C. van der Vlugt. De inleiding is geschreven door ir. H.T. Zwiers. De omslag is gedrukt naar een tekening van L.C. van der Vlugt.

Het ruim 80 jarige oude maandblad WENDINGEN verkeerd in een goede staat. Behoudens enkele vlekjes op de omslag. De raffia binding is prima en de prachtige foto’s zijn perfect. Kom vrijblijvend op afspraak kijken in studio HD Arnhem.

Bieden voor A kwaliteit vanaf € 159,- met raffia gebonden.

Ook nog gekartonneerde uitvoering. Gebonden met koord Prima kwaliteit in een oplage van ± 50 stuks. Zover mijn kennis reikt, de enige gekartonneerde uitvoering waar de advertentie zijn toegevoegd + een extra advertentie blad, tweezijdig bedrukt in de kleur paars. Een uitgave van VREDESTEIN’s Technisch Rubber – werk. Bij een gekartonneerde uitvoering is de raffia-binding  vervangen door koord en de  omslag is gekartonneerd. Als enige opmerking : zit er rechtsboven op blz.. 29 een klein scheurtje (advertentie pagina)

                                                

                                                                       

                         Groet van de ware liefhebber, Dirk de Wit Arnhem.