Boek : BERLAGE. Als boekbandontwerper, illustrator en typograaf. Tanja Ledoux

BERLAGE.

Als boekbandontwerper, illustrator en typograaf.

 

Samenstelling door Tanja Ledoux

 

Wageningen, Uitgeverij Reflection, 1996. 2e druk. Japanse binding / flappen, 21cm X 22cm, Net exemplaar. Vormgeving: Jaap Hoffmann.

 

De binding van dit informatieve boekwerkje is  geïnspireerd op het maandblad  WENDINGEN

 

Gezet in Helvetica, Baskerville en Hollandse Mediaeval.

 

Catalogus bij de tentoonstelling – Beurs van Berlage – januari 1988. H.P. Berlage (1856-1934) is bekend als architect van onder andere het Haags Gemeentemuseum en de Amsterdamse Koopmansbeurs. Bij gelegenheid van een in dit laatste gebouw gehouden antiquarische boekenbeurs werd een tentoonstelling ingericht waar aandacht werd besteed aan een onbekend facet van zijn kunstenaarschap: het ontwerpen van boekbanden en het illustreren en typografisch vorm geven van boeken.

 

Dit typografisch fraai verzorgd, Japans gebonden boekje, diende als catalogus bij deze expositie. De 22 zwart/wit illustraties verschaffen de lezer inzicht in de principes volgens welke Berlage te werk ging en tonen dat dit tijdvak terecht geldt als een bloeiperiode in de boekkunst. Inhoud: 1. Tanja Ledoux: Voorwoord. 2. H. P. Berlage en zijn werk. 3. Nederland aan het begin van de 20e eeuw: boekillustratie en typografie. 4. H. P. Berlage als typograaf en boekillustrator. 5. Bibliografische lijst van werken.

a. Vignet, logos, affiches, briefpapier e.d. b. Boekillustraties. c. Boekbanden. 

Dit is no. 104 van de oplage van 950 exemplaren. 29 + (3) pag

 Code 0503DW15 Bieden vanaf € 19,50 conditie als nieuw.

Plaats B8