Boek: Alvar Aalto Between Humanism and Materialism. 1998

 

Boek over de Architect Alvar Aalto:

Between Humanism and Materialism .1998

Van de onmiskenbaar grote figuren in de 20ste-eeuwse architectuur is, Alvar Aalto  in veel opzichten de meest humane, de minst stijve, het meest relevant zijn voor onze hedendaagse sensibiliteit en de opkomende toekomst.

In dit  boek is een grondige studie van een innovatieve en productieve meester, wie Frank Lloyd Wright aangeduid als een genie. Deze frisse, indringende onderzoek van Aalto’s werk en invloed bevat essays van vijf opmerkelijke critici en historici. Zo’n 50 van Aalto’s projecten – huizen, gemeentehuizen, culturele instellingen en fabrieken komen aan de orde.

Het boek heeft een prachtig donker blauwe linnen band met de titel in wit op de rug. Natuurlijk zit er een papierbedrukte omslag omheen. Het heeft een formaat van 26 X 27,5 cm en is bewerkt door Peter Reed; 320 pp met 126 kleuren en 402 zwart- wit illustraties. York, Abrams in samenwerking met New York Museum of Modern Art, 1998.

Code 2205DW14FB Bieden vanaf  € 49,- + verzendkosten van €12,50 binnen Nederland. Kan op afspraak ook gehaald worden in studio HD Arnhem.

Via Google ben ik te vinden onder mijn naam Dirk de Wit Arnhem of studio HD Arnhem en natuurlijk op de voor de hand liggende manier via www.dirkdewit-design.nl

Plaats B51