Catalogus : Wendingen1982

Catalogus over het MAANDBLAD WENDINGEN 1982

Dit bijzondere boekje over WENDINGEN is in 1982 verschenen in het Italiaans naar aanleiding van een tentoonstelling over het genoemd maandblad. Tekst G. Fanelli en Wim de Wit. WENDINGEN 1918-1931.

 Documenti dell’arte olandese del > Novecento. Firenze, Pal. Medici-Riccardi, 1982.

 

In het voorwoord van dit boekje over het MAANDBLAD WENDINGEN, begint de DE GEESTELIJKE VADER architect HTh Wijdeveld met de volgende zin: Miljoenen en miljoenen mensen zijn er aan gewent te vernemen, dat de mensheid tweeduizend jaar geleden met de komst van het Christendom niet alleen een keerpunt in de geschiedenis beleefden, maar ook haar groeiproces afsloot met, kort gezegd: geboorte, leven dood, hel, hemel.

Wie Wijdeveld heeft bestudeerd weet dat hij een man was van lange zinnen en op zijn honderdste verjaardag een boek uitgaf met als titel “MIJN EERSTE EEUW”. In deze museumcatalogus staan vele WENDINGEN in kleur en zwart wit foto’s afgebeeld.

 

Het boek heeft een afmeting van 21.5 X 23 cm en telt 151 bladzijden en is hoofdzakelijk uitgevoerd in zwart wit met een toevoeging van 7 kleuren foto’s. ‘Het is een aanwinst voor WENDINGEN liefhebbers. Zeker nu studio HD een kopie van de Italiaanse tekst in het Nederlands toevoegt. Verkeert in goede conditie, behoudens dat de omslag wat is verkleurd.

 

Code 2603DW15 Bieden vanaf € 29.- + verzendkosten aangetekend .Ophalen op afspraak kan natuurlijk altijd, vele zijn al voorgegaan in de afgelopen periode van 7 jaar.

Plaats B9