Boek : Das Bauhaus im Osten 1928 – 1939 .

Das Bauhaus im Osten 1928 – 1939

Slowakische   und   Tschechische Avantgarde.

Dit uitgebreide, kritische onderzoek over de invloed van Bauhaus op de school voor toegepaste kunsten en ambachten (Sur), die bestond in Bratislava van 1928 tot 1939, presenteert de eerste uitgebreide studie van de ontwikkelingen van de Slowaakse variant van de moderniteit.

Slowaakse en Tsjechische kunstenaars – waaronder Ludovit Fulla en Mikulás Galanda in schilder- en grafische kunst, Emil Bellus en Bohuslav Fuchs in de architectuur, Frantisek Tröster in het theater, Irena Blühová en Jaromír Funke in fotografie, Karol Plicka in Film, Júlia Horová in de toegepaste kunsten – bezocht deze school, die terecht wordt gezien als een rudimentaire centrum van de avant-garde in Oost-Europa. 

Ze trokken hun inspiratie uit Analytical realisme, constructivisme en de poëtische fantasie van kunst voor kinderen . Het combineren van al deze invloeden met een hoog niveau van ambachtelijke vaardigheden en volkskunst tradities gaan terug over honderden jaren. Dit verklaart grotendeels de bijzondere prestaties van de Slowaakse School of Applied Arts. Deze rijk geïllustreerde publicatie geeft een vakkundig onderzocht overzicht van de Slowaakse en Tsjechische avant-garde tussen de oorlogen.

 Dit indrukwekkende boek is bewerkt door Susanne Anna Duits 1997

Tekst geheel Duitstalig.

Afmeting ± 24 X 32 cm. Totaal met 339 bedrukte bladzijden

Uitgevoerd met zwart-wit en kleuren foto’s

 

Uitgegeven door Gerd Hatje  ISBN 978 3 7757 0729 9

 

Zo goed als nieuw en nog compleet met glanzende papieren omslag. De omslag zeld bestaat uit een hardcover in steenrood  met witte tekst.

 

Code 1808DW15 Bieden vanaf € 44,90 + € 12,50 verzendkosten binnen Nederland. Ophalen op afspraak kan natuurlijk ook. Voor het buitenland berekend studio HD een toeslag.

Plaats B5