Boek : H.P. BERLAGE EEN DRIETAL LEZINGEN IN AMERIKA GEHOUDEN 1912 .

H.P. BERLAGE EEN DRIETAL LEZINGEN IN AMERIKA GEHOUDEN .

ROTTERDAM MCMXII (1912) W.L. & j BRUSSE.

 

Dit boekje is geheel gezet uit de Hollandsche Mediaeval ontworpen door S.H. de Roos, gesneden en in de handel gebracht door de Lettergieterij Amsterdam” voorheen N. Tetterode te Amsterdam en Rotterdam. De Hollandshe Mediaeval vindt hier haar eerste toepassing in boekvorm.

 

Dit bijzondere boekje uit 1912 heeft een afmeting van 16,5 X 25 cm en telt 43 bladzijden. Verkeerd gezien zijn leeftijd van 103 jaar een redelijke staat. Het is als bij de eerste maandbladen van WENDINGEN min of meer vergelijkbaar. Hier bedoel ik dat de omslag groter is dan de inhoud waardoor er rondom de nodige stootplekje aanwezig zijn. Ook de rug heeft slijtage plekjes. De achterzijde heeft twee ezelezelsoortjes. Verder is de binnenzijde vergeeld.

 

De drie hoofdstukken hebben als titels:  Kunst en gemeenschap,  Grondslagen en ontwikkeling der architectuur en tot slot, Over de moderne architectuur.

 

Code 1504DW15  BIEDEN VANAF € 69= Ophalen is bij deze kwaliteit aan te bevelen. Indien u verzenden makkelijker vind komen er €10 bij voor verzending binnen Nederland voor buitenland berekend studio HD een toeslag.

Plaats B7