Boek : HET ELEKTRONISCHE GEDICHT LE CORBUSIER 1958

Le Corbusier Le Poeme Electronique (1958) – de uitgebreide versie met het prachtig uitgevoerde middendeel (uitklapbaar).

 

De beroemde uitgave van Le Corbusier uitgebracht in het kader van de Wereldtentoonstelling in Brussel in 1958.

Dit is de uitgebreide versie met 117 bedrukte pagina’s.

Een indrukwekkende typografie met prachtig uitgevoerde foto’s. In met midden een uitklapbare foto ( deze als 2 blz. geteld)

Le Poeme Electronique (editie in het Nederlands). Philips Eindhoven, gepubliceerd t.g.v. de Wereldtentoonstelling in Brussel in 1958.

Afmeting 20 x 20 cm, deels ongenummerde pagina’s, rijk geïllustreerd in zw/w. fotos en schetsen. Met een verrassende typografische opmaak. Een aantal toegepaste zwart wit fotos worden benadruk met kleurvlakken zoals: paars geel, blauw, groen, wijnrood.

Ook met een aantal totaal zwarte bladzijden met een uitgespaarde witte tekst. Inmiddels bijna 60 jaar geleden een opvallende uitgave. Dit tijdsdocument met een blauwe bladzijde waar een tekst als volgt is weergegeven:, “Herken deze hand der verzoening, bereid om te ontvangen, bereid om te geven”.  Op de volgende bladzijden de beroemde handsculptuur van Le Corbusier.

Dit boekje verkeert in een prima staat.

Code 1507DW16 Bieden vanaf € 69,– meer mag minder niet + € 12,50 verzenkosten aangetekend binnen Nederland. Voor het buitenland + toeslag.

Plaats B12