12 genummerde zeefdrukken 39/200 van de beeldhouwer Marius van Beek

Alle vierdaagse-lopers en al die andere die Nijmegen binnen komen via de oude Waalbrug zien herkenning in dit fragment van het bevrijdingbeeld datin 1954 doorMarius van Beek is vervaardigd.

12 genummerde zeefdrukken 39/200

van de beeldhouwer Marius van Beek.

Inmiddels is het meer als 23 jaar geleden dat ik een beeldentuin heb ontworpen bij het psychiatrisch ziekenhuis in Wolfheze.. In die tijd maakte ik kennis met Marius van Beek (1921-2003). Veel hebben wij gesproken en gedronken. Hij besloot na de nodige glazen rode wijn deel te nemen aan de beeldentuin.

Een jaarlang hebben er beelden er gestaan van Marius en zijn collega’s zoals de Swaaf, Teeseling, Klabbers, van Pinxteren, Goedhart, Sterman en anderen.

Als Arnhemmer kan mij de opening in 1980 van de Poort van de Zon goed herinneren. Daar waar ruimte bijna onbegrensd is, waar licht en donker elkaar afwisselen.

Marius is niet meer………. Zijn beelden overleven alle tijden daarvan ben ik overtuigd. Marius was een karaktervolle man met duidelijke denkbeelden en zich verzette  tegen geweld en onderdrukking

Na rijp beraad heb ik besloten zijn map met 12 genum-merde zeefdrukken van de hand te doen.

De map verkeerd in een uitstekende staat en is genummerd als 39/200 uit zijn bibliofiele editie 4 – 11 1980 Marius van Beek.

GEEN € 390,00 MAAR NU DE TIJDELIJKE ZOMERPRIJS BIDEN VANAF € 299= ± € 25 PER ZEEFDRUK.Kan alleen gehaald worden in studio HD Arnhem. MEER AFBEEL-DINGEN OP AANVRAAG.

 

Als  u meer wilt zien stuur een e-mail.