WENDINGEN MAANDBLAD 1921 9-10

 WENDINGEN MAANDBLAD     1921  9 – 10    

Thema: Theater. Omslagontwerp F. Lensvelt.

Gehouden in het Stedelijk Museum te Amsterdam & Victoria and Albert Museum in Londen.

Zeldzaam goed bewaard in het donker en een droog klimaat. Vandaar deze mooie Duits, Engels en Franse uitgave. Met een Nederlands inleiding van architect H.Th Wijdeveld.

De Internationale Theater Tentoonstelling werd gehouden in het Stedelijk Museum te Amsterdam in januari en februari 1922. Deze Wendingen telt 56 blz. waarvan 20 bladzijden met reclame.

De typografische omslag is uitgevoerd naar een tekening van Frits Lensvelt. Totaal 46 afbeeldingen. Eén van de meest uitgebreid  Wendingen Nummers. 

Bevat vele foto’s van de inrichting der tentoonstelling; verder decorontwerpen en foto’s van vele kostuum-tekeningen. Ontwerpen van Gordon Craig, Adolphe Appia, Gaston Baty, F. Gémier, Leopold Jessner, Oskar Fischel, Kenneth McGowan en George Nathan.

De tentoonstelling reisde na het Stedelijk Museum door naar onder meer het Victoria and Albert Museum in Londen.

Goede gebruikte staat: papieren omslag voor- achterzijde en rug prima, behoudens dat de vorige eigenaar een kleine reparatie heeft aangebracht. De omslag aan de voorzijde ziet er prima uit. Op de binnenkant van het voorblad is zwart vierkantje zichtbaar. Ook is er een flintertje papier aan de rechterkant verdwenen (zie foto omslag) Zo ook een dergelijk minimale beschadiging op het achterblad. Zelden een dergelijk goed bewaard nummer gezien (ruim 90 jaar oud). Ook de kwetsbare rug is in behoorlijke conditie. De raffia binding is zonder rafels. Binnenwerk is perfect. 

Code 1311DW15. Bieden vanaf € 99,-   Kom vrijblijvend kijken in studio HD Arnhem. Verzenden in Nederlandopslag van €12,50 Voor het buitenland + opslag.

Klik en kijk voor een vergroting.

WENDINGEN 1921 9-10 kwam pas in juli 1922 in de verkoop door misverstanden met de drukker.

   Wendingen 1921 9 10 Theater zeldzaam Engelse versie.