WENDINGEN 1921 Luxe uitgave van het academienummer (12)

Deze uitgave van WENDINGEN is gewijd aan het project van de architecten B. Bijvoet en J.Duiker en van hun medewerker A.L. Oger. van het nieuwe gebouw voor de Rijksacademie te Amsterdam. Helaas is dit winnende plan uit 1917 tussen wal en schip geraakt omdat het ministerie het onverantwoord vond dat dit bekroonde plan vanwege de financiële gevolgen gebouwd zou worden. De crisisjaren waren in volle gang.

Deze uitgave van het maandblad WENDINGEN 1921 NR.12 is een bijzondere uitgave, het betreft de Luxe uitgave zonder advertenties met een gekartonneerde omslag. De binding is ,in tegenstelling met de meeste van deze bijzondere uitgaven ,ook met raffia gebonden.  De opmaak is ook  anders dan de stan-daard uitgave . De eerste pagina heeft geen tekst in tegenstelling met de standaard uitvoering. Deze luxe uitgave is gedrukt op een zwaardere papierkwaliteit. Deze eerste bedrukte bladzijde is rechtstreeks gedrukt op de ondergrond en heeft evenals de standaard uitvoering zwarte letters. Deze oplage is gedrukt in circa 200 stuks, terwijl de standaarduitvoering met advertenties een oplage heeft van ± 1350. 

Deze luxe uitgave ziet er nog prima uit, de laatste onbedrukte  bladzijden hebben een wat onverklaarbare vlekvorming. De raffia-binding is broos maar houdt de inhoud nog prima op zijn plaats. Tevens zijn er lichte gebruikssporen aanwezig zoals een beschadiging op de omslag.

Op de gekartonneerde luxe WENDINGEN kunt u bieden vanaf € 149,– + eventuele verzendkosten  €12,50 binnen Nederland. code DW.WM5720

De standaarduitvoering is ook aanwezig en hier kunt u op bieden vanaf € 79,- + evt. verzendkosten € 12,50 binnen Nederland. De conditie is redelijk aangezien er in de laatste pagina twee scheurtjes zitten van 5,7 en 2,5 cm. Het standaard nummer bevat 20 pagina’s met advertenties. Code DW.WM6720