WENDINGEN 1930 6 7 gewijd aan glasschilderingen en koppen (portretten) van R.N. Roland Holst.

WENDINGEN 1930 6 – 7

Glasschilderingen en koppen (portretten) van R.N. Roland Holst.

Omslag is ontworpen en op steen

geteekend door J. Sjollema

Dit nummer is gewijd aan glasschilderingen en koppen (portretten) van R.N. Roland Holst. Met behoud van de bestaande typografie van architect H.Th. Wijdeveld. Dit nummer is samengeteld door H.C Verkruysen. De inleiding is geschreven door A.M. Hammacher.

Bijgevoegde klein tekst op t blz 3 “In strijd en pijn volbracht de geest zijn werk… (Verworvenheden – Henriette Roland Holst van der Schalk)

Uitgegeven door C.A. Mees te Santpoort. Gedrukt bij Venn Ipenbuur en van Seldam te Amsterdam.

Glaskunst ontwerpen voor het raadhuis te Amsterdam, het Amsterdams Lyceum en de Utrechtse Dom door een van de centrale figuren uit die tijd: R. N. (Rik) Roland Holst. En een aantal getekende koppen (portretten) o.a van zijn vrouw Henriette Roland Holst van der Schalk (1869-1952) Het portret van haar is vervaardig in 1920.

In de gebruikelijke Japanse bindwijze met een afmeting van circa 33 x 33 cm. Oplage in 950 stuks. Conditie: goed gezien de 85 jaar, raffia binding intact.Geen vochtvlekken. Blz. 31 heeft een stootplekje in het grijze kader.

Code 1401DW16 Bieden vanaf € 109,- + €12,50 verzendkosten goed verpakt en aangetekend voor het buitenland + toeslag. Ophalen op afspraak is aan te bevelen in studio HD Arnhem.